-
خانه
-
بایگانی نوشتهها
بایگانی نوشتهها
اگر فکر میکنید که اقتصاددانان همیشه درگیر فرمولهای پیچیده هستند و از اندیشههای خلاقانه فاصله گرفتهاند، بهتر است نگاهی به مکتب اتریش بیندازید. اقتصاددانان این مکتب نیز درست مانند راهبانی که در صومعههای خود زندگی میکنند، با انجام «آزمایشهای فکری»به دنبال حل مسائل پیچیده اقتصادی هستند.مکتب اتریش معتقد است که میتوان حقیقت را تنها با تفکر بلند یافت. جالب است که این گروه بینشهای منحصربهفردی درباره برخی از مهمترین مسائل اقتصادی دوران ما دارند. برای اطلاع بیشتر از نحوه تکامل مکتب اتریشی اقتصاد و جایگاه آن در دنیای تفکر اقتصادی، ادامه مطلب را بخوانید.
کتاب درخشان اما سیاه جاناتان کراری به نام «24/7: سرمایهداری متأخر و فرجام خواب» به تحلیل خواستههای بیوقفۀ نظام سرمایهداری جهانی معاصر میپردازد و از آسیبی که از گرفتاری در جذابیت و ریتمهای بیرحمانه تولید و مصرف فناورانه آن متحمل میشویم، ابراز تأسف میکند. ادعای اصلی این اثر مختصر آن نیست که ما همیشه بیداریم (اگرچه کراری به شیوع روزافزون بیخوابی و استفاده از داروهای خوابآور عصبی و تقویتکننده هوشیاری اشاره میکند)، بلکه این است که مرز میان بیداری و خواب و نیز مجموعهای دیگر از مرزهای حیاتی مانند مرز میان روز و شب، فضاهای عمومی و خصوصی، فعالیت و استراحت و کار و فراغت دارد از بین میرود.
چگونه میتوانیم ظهور کسبوکارهای مبتنی بر پلتفرم را که بهنحو فزایندهای در حال ایجاد انحصار بر اقتصاد جهانی هستند، درک کنیم؟ این کسبوکارها چگونه به این سرعت رشد کرده و تغییر شکل دادهاند؟ پیامدهای این روند کسبوکار چیست؟ و آیا درحالیکه به آیندهای پساسرمایهداری فکر میکنیم، امکان جایگزین دیگری وجود دارد؟کتاب «سرمایهداری پلتفرمی» به این پرسشها با روایتی واقعگرایانه از رشد کسبوکارهای مبتنی بر پلتفرم در چارچوب تاریخ توسعه سرمایهداری پاسخ میدهد؛ یا به تعبیر مارک کارریگان، «تاریخسازی پلتفرم». همانطور که سرنیچک استدلال میکند: «پدیدههایی که به نظر میرسند نوآوریهای رادیکال باشند، ممکن است در فرایند تاریخی، صرفاً بهعنوان استمرارهای ساده ظاهر شوند». کتاب خوانندگان را در سفری روشنگرانه همراه میکند که به دنبال درک مسیرهای گذشته، حال و آینده سرمایهداری و فناوری دیجیتال است.